ŚRODA – 27.03.2019r. | SKŁADNIKI OBIADU |
Zupa koperkowa z ziemniakami Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, sałatka z ogórków kiszonych z cebulą, kompot | Porcje rosoł. z kurczaka, koperek zielony, cebula, marchew, pietruszka, seler, por, masło, śmietana 18%, ziemniaki, łopatka wieprz. b/k, olej rzepak., mąka pszenna, kluski śląskie, ogórki kiszone, olej słonecznik., mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, czosnek świeży, lubczyk, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, kminek, kurkuma |
CZWARTEK – 28.03.2019r. | |
Żurek z ziemniakami Filet z miruny saute’/kotlet mielony z ryby*/, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot | Żurek na zakwasie, cebula, marchew, pietruszka, seler, por, ryż, śmietana 18%, natka pietruszki, filet z miruny, bułki zwykłe, bułka tarta, olej rzepak., jajka, ziemniaki, szczypiorek, mleko 2%, masło, jabłka, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, chrzan na kwasku cytryn., czosnek świeży, lubczyk, pieprz czarny, pieprz ziołowy, kurkuma, pieprz cytrynowy |
PIĄTEK – 29.03.2019r. | |
Zupa pomidorowa z makaronem Jajko gotowane, ziemniaki ze szczypiorkiem, szpinak zasmażany, kompot | Porcje rosoł. z kurczaka, cebula, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, masło, makaron 4-jajeczny, natka pietruszki, jajka, szpinak, mąka pszenna, mleko 2%, ziemniaki, szczypiorek, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, czosnek świeży, lubczyk, pieprz czarny, pieprz ziołowy, kurkuma |
PONIEDZIAŁEK -01.04.2019r. | |
Krupnik Pieczeń wieprzowa z szynki, ziemniaki, sałatka z białej kapusty, kompot | Porcje rosoł. z kurczaka, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, masło, natka pietruszki, szynka wieprz. b/k, olej rzepak., mąka pszenna, kapusta biała, ocet jabłkowy, olej słonecznik., ziemniaki, mleko 2%, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, czosnek świeży, lubczyk, pieprz czarny, pieprz ziołowy, kurkuma, papryka słodka |
WTOREK – 02.04.2019r. | |
Zupa cebulowa z ziemniakami Kotlet mielony, ziemniaki ze szczypiorkiem, mizeria ze śmietaną, kompot | Porcje rosoł. z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, masło, ziemniaki, natka pietruszki, łopatka wieprz. b/k, łopatka wołowa b/k, jajka, bułki zwykłe, bułka tarta, ogórki zielone, śmietana 18%, olej rzepak., mleko 2%, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk, kurkuma, czosnek świeży, gałka muszkatołowa |
J A D Ł O S P I S
* – dla dzieci I-III klasy SP2
__ – produkty podkreślone są alergenne
Dyrektor Kierownik gosp. Intendent Kucharz
K. Gładczak C. Macura H. Czyż I. Mrowczyk