ŚRODA – 13.03.2019r. | SKŁADNIKI OBIADU |
Zupa koperkowa z ziemniakami Makaron z sosem bolońskim, kompot | Porcje rosoł. z kurczaka, koperek zielony, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, śmietana 18%, masło, ziemniaki, łopatka woł. b/k, makaron 4-jajeczny, olej rzepak., mąka pszenna, koncentrat pomidor. 30%, pieczarki, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, papryka słodka, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek świeży, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, bazylia |
CZWARTEK – 14.03.2019r. | |
Zupa grysikowa Schab pieczony, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z marchwi i pora, kompot | Porcje rosoł. z kurczaka, kasza manna, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, schab wieprz. b/k, śmietana 18%, mąka pszenna, olej rzepak., ziemniaki, mleko 2%, masło, szczypiorek, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek świeży, lubczyk |
PIĄTEK – 15.03.2019r. | |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami Filet z soli smażony/kotlet mielony z ryby*/, ziemniaki ze szczypiorkiem, bukiet warzyw z wody, kompot | Porcje rosoł. z kurczaka, pieczarki, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, śmietana 18%, masło, natka pietruszki, filet z soli, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, mąka ziemniaczana, olej rzepak., bułki zwykłe, bukiet warzyw, ziemniaki, szczypiorek, mleko 2%, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, pieprz czarny, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, czosnek świeży, lubczyk, kminek mielony |
PONIEDZIAŁEK – 18.03.2019r. | |
Barszcz zabielany z ziemniakami Fasolka po bretońsku z chlebem wieloziarnistym, kompot, owoc | Buraki, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, ziemniaki, boczek wędzony, śmietana 18%, natka pietruszki, fasola „Jaś”, kiełbasa śląska, olej rzepak., koncentrat pomidor. 30%, mąka pszenna, chleb wieloziarnisty, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek świeży, lubczyk, papryka słodka, majeranek |
WTOREK – 19.03.2019r. | |
Zupa pomidorowa z ryżem Sztuka mięsa, sos koperkowy, ziemniaki ze szczypiorkiem, sałatka z czerwonej kapusty, kompot | Porcje rosoł. z kurczaka, koncentrat pomidor.30%, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, ryż, natka pietruszki, udziec woł. b/k, koperek zielony, śmietana 18%, masło, ziemniaki, mleko 2%, mąka pszenna, kapusta czerwona, olej słonecznik., ocet jabłkowy, szczypiorek, mieszanka kompotowa, cukier, sól morska, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk, czosnek świeży |
* — dla dzieci I – III klasy SP2
produkty podkreślone są alergenne
Dyrektor Kierownik gosp. Intendent Kucharz
K. Gładczak C. Macura H. Czyż I. Mrowczyk